onsdag, april 04, 2007

Operakoret - ka' man leve af det?(Fortsat fra i går) Som nævnt i går, kan man (med lidt god vilje…, red.) lige nøjagtigt leve af at synge i Operakoret, da alle faste medlemmer i ensemblet er ansat i fuldtidsstillinger.

Fastansættelse i koret kræver at man vinder en konkurrence om en ledig stilling. I disse dage er der fuld gang i konkurrencerne ude på Holmen. 1. sopraner, 1. og 2. tenorer samt 2. basser konkurrerer om ledige stillinger.

Og hvad skal man så synge ved sådan en konkurrence? Hvilke discipliner bliver man prøvet i? Hvad skal der til for at slippe gennem nåleøjet?

Man synger mindst én selvvalgt arie. Og desuden vælger man én ud af to tilstillede arier, der er udvalgt af den pågældende stemmegruppe og som er repræsentative for det pågældende stemmefag.

Desuden prøves man i to forskelligartede koropgaver, som man (ligesom den bundne arie) har haft et stykke tid til at indstudere. Endelig kan man blive udsat for en prima viste-opgave, dvs. sang fra bladet. Alle konkurrencens opgaver synges udenad.

Alt i alt kan man således konstatere at man ikke kommer fuldstændig sovende til en fast stilling i ensemblet, og at optagelse kræver en anelse mere end blot at melde sig (se gårsdagens indlæg: Operakoret – ka’ man bare melde sig til det?).

Ole Jegindø Norup