fredag, august 15, 2008

Verdens største korbegivenhed



Efter sommerferien er vi i det Det Kgl. Operakor nu atter tilbage på Dokøen og ved at være parat til i weekenden at fyre den af sammen med kapellet og solisterne ved Opera i det fri-koncerterne, der traditionen tro udgør startskuddet til den forestående operasæson.

Som min medskribent Anna Julie har været inde på tidligere har Det Kgl. Teater imidlertid ikke været fuldstændig lukket og slukket, mens vi har holdt sommerferie. I den forbindelse skal det heller ikke her på blog'en forbigåes, at Operaen i slutningen af juli dannede rammen om intet mindre end verdens største korbegivenhed – World Symposium on Choral Music.

Dette verdenskorsymposium, som er det 8. af sin slags, finder sted hvert 3. år. I 2002 og 2005 var Minneapolis og Kyoto værtsbyer – og denne gang var turen så kommet til København.

Specialister inden for mange forskellige traditioner og vokale udtryk samledes og delte erfaringer, og et hav af forskellige workshops og koncerter blev afholdt. I en hel uge blev Operaen og flere af byens koncertsale og kirker således fyldt med kormusik på højeste niveau fra hele verden.

Arrangørerne for symposiet er the International Federation for Choral Music og Choral Denmark, som blandt andet tæller Operakorets formand, Ejvind Callesen.

Ole Jegindø Norup