lørdag, januar 20, 2007

Schwertstreich und Schwammschlacht


(Foto: www.kglteater.dk/OplevTeateret/Galleri/Opera/06_07/Lohengrin.aspx)

Torsdag aften var banen atter kridtet op til en ordentlig omgang Wagner på Operaens Store Scene.

Energien i forestillingen var ligesom til premieren rigtig høj. Når først det udvidede Kapel og solisterne åbner for sluserne, kan der nok blive afviklet nogle imponerende Wagner-udladninger ud over scenekanten.

Men hvad der ydermere udmærker musikken i netop Lohengrin, er værkets talrige smukke, lyriske passager. Dette opleves blandt andet i mange af de storladne musikalske forløb, skrevet for fuldt kor. Men vi får da også – ikke mindst i flere af de heroiske, massive herrekor – for alvor givet den gas på scenen.

Som det ses på billedet, bliver der virkelig brændt kalorier af, når de voldsomme vokalpræstationer skal afvikles samtidig med, at vi (stående ovenpå skrivepultene..) har fuld gang i forskellige interne fægtekampe og dueller, hvor kasteskytset blandt andet udgøres af to store, halvvåde tavlesvampe. Eller "Schwertstreich und Schwammschlacht" - som vores tyske hjælpeinstruktør, Jochen, formfuldendt formulerer det på sit modersmål. Her gælder det om at få placeret sig således, at man kan aflæse dirigentens bevægelser på en monitor.

I morgen, søndag, ligger de hjemmelavede træsværd og de hårdt opvredne tavlesvampe atter parat på rette sted til udkæmpelsen af nye sværd- og svampeslag!

Ole Jegindø Norup