fredag, februar 15, 2008

Vanddepri [III. del]


Fotos: Michael Bennati Schou - klik og se mange flere!

[Fortsat...]
Man siger at tanker er skabende, men jeg har ofte stået på Nyhavn og sendt positive tanker over til 903'erens gule teltdugstag, som man lige akkurat kan se ovre ved Operaen, uden skabende resultat.

Der ligger den så mageligt og venter på at der skal komme nogle passagerer den kan tøffe over vandet. Positive tanker hjælper ikke. Det gør negative heller ikke. Eller Movia. Faktisk må man bare stå og vente til der dukker en båd op.

Oftere end tit kommer den lille båd så tøffende samtidig med den store, som skal gå hvert 20. minut, så man, når man står blåfrossen efter at have stået i stiv blæst og ventet i 25 minutter på en båd, har den udsøgte luksus at kunne vælge, om man vil med den lille båd eller den store...

Det er også hændt at pendulet har forladt sin bane og er gået i stå et helt andet sted, og så kan man stå på Nyhavn og kigge langt efter båden som ikke sejler nogen steder, men ligger lige overfor, ovre ved Christianshavn, og - antager jeg - holder frokost eller kaffepause. Mærkeligt pendul.

Der er desuden ingen måder, hvorpå man kan få dens opmærksomhed. Intet flag man kan hejse, ingen morsekoder eller for den sags skyld et nummer man kan sende en sms til for at sige, at man altså står på den anden side og venter.

Der står man så. På den anden side af vandet, få hundrede meter fra sin arbejdsplads og kan ikke komme nogen vegne. Er man først ved Nyhavn, vil det som regel være for sent at komme derud på andre måder end med båd.

Kunne man ikke overveje at stille nogle vandcykler til rådighed for de ansatte ved Operaen?

Men det bliver jo altsammen bedre når vi lige om lidt får en bro.. En bro, der vil bringe Operaen tæt på resten af byen, som går lige over vandet og gør Operaen umiddelbart tilgængelig fra centrum. For sådan én får vi da, ikke?

Vi glæder os!

Marie Degener