onsdag, november 28, 2007

Numerologik? Navneforandring: Holmens Konsonantensemble? /1


...............................................................*Foto: Henrik Engelbrecht
Sådan kan man gå og overveje..

En gammel blog-bitch har momentant fået livtag på sin ”skrive-blogering” – og skræpper hermed lidt om det musikalske arbejde i prøvesal 7 pt. (Man må jo lige bide sig fast, efter at nye talenter på bloggen, har givet os ”gamle” baghjul for længst. Hurra for dem ;-).

Nogle vil sikkert vide, at sal 7 oprindeligt var korets arbejdslokale.
Korets sal i det nye operahus og ingen andres.
Altså ikke noget med ”ram duft efter balletoverivrighed” og ingen nodestativer efterladt som et stenet regiment soldater langs væggen, ingen løsgænger-kopper med kolde, betænkelige sjatter osv. Vores helt egen sal! (og eget rod...) Skønne indstillelige stole (vi sidder en del og er af alle slags højder og drøjder). Smukt niveaudelt trægulv så alle kan se korsyngemesteren og et fint ovenlys med kontakt til vejret udenfor. Men så desværre: Punktum.

Det viste sig nemlig alt for snart, at når 60 m/k gav sangen vinger, nåede decibel uacceptable højder. Det ku´ måles, at høreskader så godt som kunne garanteres. Lidet efterstræbelsesværdigt, da vore ører er uundværlige delredskaber og tinitus en ikke sjælden arbejdsskade i faget.

SÅ! Kort før sommerferien (og efter en del møder anført af korets utrættelige bestyrelse og formand Eivind) blev det bekendtgjort, at koret har fået en ny sal! Endnu skønnere. Uden sammenligning. Hér er rigtig vand-ret udsigt. Frit kig ud over københavns smukke havn i retning mod Knippelsbro og byggeriet af det snart færdige skuespilhus. Og her er plads til alle 60 og vores gjaldende røst´s fra bryst´s! Sal 3: Hér har vi rod, hér har vi hjemme. Alle er tilfredse: En rigtig (Ei)win-win-situation.

Men hov! Dette var jo blot en bisætning. Det sku´ jo dreje sig om en mulig navneforandring! Så hvad foregår der så i den sal 7?!!

Vi er, på visse operaer, delt i mindre enheder (ex.vis var vi 20 sangere på nu afsluttede Don Juan). Fyrre af os har fornøjelsen af just at have påbegyndt prøver på Dvoraks: Rusalka (Premiere d.3/3-08 ) Og det er virkelig en fornøjelse! En stor udfordring for vore skandinaviske tungebånd..

Vender tilbage med Holmens Konsonantensemble /2.. en dag i nær fremtid.

Hanne Bremholm