søndag, september 02, 2007

Den store badedag


..................................................................... [*Foto: Miklos Szabo]
Omsider blev der åbnet for sluserne, skruet op for alle haner, og en spektakulær scenografisk idé kunne søsættes på Store Scene ude på Holmen.

Efter adskillige uger i en varm og knastør prøvesal med anvisninger som ”Husk, du står midt ude i vandet” eller ”Nu skal alle herrerne være oppe af vandet”, fik vi endelig i denne uge lejlighed til på scenen at prøve the real thing

Slangerne blev rullet ud og bassinet blev fyldt til randen med litervis af veltemperet vand. Alle måtte vi en tur i baljen. Herrer og damer fra koret iført de til lejligheden indkøbte sorte eller hvide gummistøvler.

Med en snedig reference til Venedig (og Den store badedag?) lader den græske instruktør Yannis Houvardas og scenografen Herbert Murauer handlingen i Giulietta-akten af Hoffmanns eventyr bl. a. udspille sig i – og hold nu fast i badevingen – et ca. otte gange fem meter stort vandbassin.

Og en hel del vandpjaskeri bliver det til i løbet af operaens tredje akt og prolog. Solisterne og vi fra koret har rig lejlighed til at få væltet os godt og grundigt rundt i poolen i den efterhånden meget nøje indstuderede scenegang. Iført pels kravler Giulietta rundt i vandet, Schlemil falder i det, og til sidst lægger Hoffmann sig helt fladt ned på ryggen i vandet – alt i mens der synges naturligvis.


Det er en meget anderledes, men spændende scenografi. Kom selv og tjek scenariet ud, der bedst lader sig beskrive som en biograf med eget babybassin.

Og selvom der blot er ca. syv centimeter vand i Operaens nye indendørs swimmingpool, forhindrer det på ingen måde bølgerne i ind i mellem at gå højt.



....................................................... [*Fotos: Miklos Szabo, DKTs hjemmeside]

Ole Jegindø Norup