tirsdag, juni 12, 2007

And the winner is...

Jeg siger tusind tak for alle de kreative bud på, hvorfor man valgte at undlade at bruge levende elefanter i Operaens Aida-opsætning i januar ’05.

Det rigtige svar har ganske rigtigt at gøre med sikkerheden på scenen: Nede i det supermoderne scenegulv findes der en masse avanceret elektronik (der blandt andet gør det muligt, at bevæge scenegulvet til siderne). Derfor var der ingen, der turde tage ansvaret for, hvad der kunne ske af kortslutningsulykker, hvis en elefant pludselig skulle tisse!..

Hermed et STORT TILLYKKE til de følgende:

René Visgaard Bjerregaard gættede fuldstændig rigtigt: - Jeg synes altså jeg har hørt eller læst noget om, at man var bange for, at de små pus under en eventuel vandladning ville kortslutte det følsomme elektroniske grej, der har med scenegulvet at gøre...

Det samme gjorde Charlotte Withen (der som insider måske nok havde en klar hjemmebanefordel): - Jeg har fået at vide at det var fordi man var lidt nervøs for at Dumbo skulle tisse på scenen og at der skulle gå kortslutning i det elektriske system under scenen.

Og endelig ramte en anonym quizdeltager rigtigt i sin kontante udmelding: - Det er da klart de laver vel ca. 50-100kg puha og tis om dagen og det var lige i overkanten for Michaels Melbyes forestilling som ingen skulle kalde en lorteforestilling.

Desuden er der helt oplagte POINT FOR KREATIVITET i John Kjøllers konstatering: - Folk vil se giraffen!

I Emma Giders: I disse bonerte tider (?) er jeg bange for at den konservative institution (!) DKT ikke ville risikere at elefanten stak snablen for langt frem!

I Gerners Så ville forestillingen blive for – DYR !

Og ikke mindst i René Visgaard Bjerregaards anskuelse: - Jeg tror i hvert fald ikke, det har noget med dyrenes vægt at gøre. Når man i forvejen har tonstunge kulisser og en vrimmel af sangere i alle mulige størrelser på scenen, så gør et par elefanter vist ikke den store forskel. Måske er de ikke musikalske nok. Melbye er jo æstetiker, så hvis de nu ikke ville gå i takt...

Med det imponerende antal af finurlige kommentarer, der er blevet indsendt, er det bestemt ikke sidste gang, der vil blive udskrevet en quiz-konkurrence på vores kære blog!

Lige nu har vi imidlertid fået en hårdt tiltrængt sommerferie - så den vil vi nyde i fulde drag!

Som sæsonens sidste teater-kuriosum kan det nævnes, at Det Kgl. Teaters kostumetjeneste tidligere har fremstillet en fuldstændig naturtro og ægte lifeseized elefant til brug i en forestilling...

Ole Jegindø Norup