fredag, marts 14, 2008

Enken - nu endnu gladere


Ved de seneste tre Den Glade Enke-forestillinger på Store Scene har den musikalske ledelse været lagt i hænderne på den kun 28-årige, britiske dirigent Alexander Shelley.

Og dette har medført et ikke ubetydeligt, musikalsk boost til forestillingen. Enken synes at være gladere end nogensinde.

Med stor autoritet lykkes det den unge dirigent at få tæsket ny energi ind i Franz Lehárs velkendte operettemelodier.

Med det bemærkelsesværdige efternavn-sammenfald med en af Englands betydeligste, romantiske digtere skulle der kunstnerisk set ellers nok være rigeligt at leve op til. Men nu er det ikke just præstationsangst, der holder den unge kunstner tilbage. Med sikker hånd styrer han – sine 28 år til trods – den store orkestermaskine sikkert i havn.

I denne sæson skal han desuden dirigere Melbourne Symphony, Sveriges radiosymfoniorkester, Helsingborgs symfoniorkester, City of Birminghams symfoniorkester, Deutsche Radio Philharmonie, Rotterdam-filharmonikerne og BBC National Orchestra of Wales.

Nå, men tilbage til orkestergraven ude på vores egen operaø: De friskere tempi får operettetonerne til at sprudle, forestillingen får lettere ved at lette.

Og således er det i løbet af den seneste uge blevet endegyldigt bevist, at man sagtens kan have masser af god smag, selvom man på afstand ligner Helmut Lotti.

Ole Jegindø Norup


*Klik - og se flere fotos!