lørdag, august 15, 2009

Den Kongelige Underholdning


Operakorets sæson begyndte torsdag med prøve på det, vi skal synge på de to udendørskoncerter denne weekend.
I aften går det løs foran Rosenborg Slot, og i morgen flytter hele historien til Skamlingsbanken.
Det er et større ryk-ind i år - eller ryk-ud om man vil, idet hele Det Kongelige Teater denne gang er repræsenteret ved koncerten. Dvs. både operaen, balletten og skuespillet.
Dette betyder også et meget alsidigt program. Bl.a. har balletten nogle numre fra West Side Story hvor der bliver danset - og de synger skam også selv!
På nummeret America er vi tre fra Operakoret, som synger med på omkvædene.
Vi var til prøve på det med Det Kongelige Kapel i går aftes, og det var en helt ny oplevelse.
Først var der prøve på Ariadne fra Naxos.
Og SÅ kom der ellers helt andre boller på suppen - de gik i gang med numrene fra West Side Story. En ny verden åbnede sig for nogle få minutter.
At arbejde som sanger på Operaen er normalt ikke noget alsidigt job rent genremæssigt. Vi synger jo opera! Og i ny og næ en operette.
Det er også, hvad vi hører kapellet spille.
Så at stå med Det Kongelige Kapel i deres prøvesal og høre dem spille Bernstein for fuld udblæsning var en helt ny oplevelse.
Dertil kom at der ikke bare blev sunget til, som vi er vant til fra de såkaldte sang- og orkesterprøver - der arbejdes normalt ikke scenisk. I går blev der også danset!
Så mens vi tre stod og sang kor, og forsøgte at koncentrere os om at rrrrulle på r´erne som ægte Puerrrrto Rrrricanere, var der en hel flok smukke mennesker som dansede løs lige foran os.
OK by me in Amerrrrica!